aad kerkhof

Doel van de werkgroep Aad Kerkhof is om het oude kerkhof in goede staat te behouden door het plegen van onderhoud. Hierdoor wordt voorkomen dat een historisch monument in Beesel verloren gaat. Vanaf Pasen tot november is er een groep vrijwilligers die elke dinsdag het kerkhof onkruidvrij houdt en ook kleine herstel en reparatiewerkzaamheden uitvoert. Voor meer informatie over deze werkgroep kunt u contact opnemen met:

Niek van Deuzen

 

afronding werkzaamheden Oud kerkhof

Zoals bekend is de muur aan de noordkant helemaal afgebroken en opnieuw opgebouwd.  De muren aan de oost- en westzijde moeten op plekken bovenop gerestaureerd worden. Dit is specialistisch werk en hiervoor wordt een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld.

Het omvat de volgende werkzaamheden

-uitkappen van ezelsrug op de muur

-voegen van ezelsrug

-impregneren van ezelsrug

-afmeting 2 x 50 meter.

 

Restauratie muur oude kerkhof

Het heeft een tijdje geduurd maar het eerste project van de restauratie is klaar. De muur die er het slechts aan toe was is nu helemaal afgewerkt. Studenten van Gilde Opleidingen hebben onder begeleiding van hun docenten Ton en Wil twee jaar gewerkt.

Al snel bleek dat de muur in een slechtere staat was dan aanvankelijk gedacht werd. Daarom heeft het ook langer geduurd. De rest van de restauratie volgt. Over hoe en wanneer zullen we nog berichten. Wij danken Gilde Opleidingen en onze vrijwilligers voor het fraaie resultaat.