Dodenherdenking

 

Een van de doelen van Stichting Kernoverleg is om de jongeren te betrekken bij de diverse activiteiten welke worden gehouden in Beesel. Een voorbeeld hiervan is Dodenherdenking op 4 mei.

In samenwerking met de basisschool die tijdens de lessen aandacht besteed aan dodenherdenking, lezen de leerlingen tijdens deze viering gedichten voor en leggen bloemen bij het graf.

 

Dodenherdenking 4 mei 2022

Woensdag 4 mei werden alle burgers en militairen die zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties herdacht.

De herdenkingsdienst vond plaats in de Sint Gertrudiskerk waarna een bezoek aan het oud kerkhof werd gebracht. Waar een krans werd gelegd bij het graf van Flight Sergeant Henry John Hiscox, en een krans bij het oorlogsmonument.

Dit alles onder begeleiding van het koper ensemble van de harmonie, de schutterij en het Gemengd Koor.

 

Dodenherdenking 4 mei 2021

Vanavond stond burgemeester Bob Vostermans in Beesel en Reuver in klein gezelschap stil bij de oorlogsslachtoffers. Wederom door de coronacrisis vonden beide herdenkingen plaats zonder publiek.

Bekijk hieronder een korte impressie van de herdenkingen.

 

 

Dodenherdenking 4 mei 2020 

Vanavond stond burgemeester Bob Vostermans in Beesel en Reuver in klein gezelschap stil bij de oorlogsslachtoffers. Door de coronacrisis vonden beide herdenkingen plaats zonder publiek.

Bekijk hieronder een korte impressie van de herdenkingen.